Felhívás - Hobbi fordítókat keresek

Neutronlovag , 2012.03.01. 18:57

Olyan embereket keresek akiket érdekelne és szívesen részt vennének egy ki sufni fordításban témakör: flexibilitás (Pavel Tsatsouline - Relax into Streach).

Ha felkeltette érdeklődésed ne habozz írj a neutronlovag@indamail.hu e-mail címre.

Címkék: fordítás flexibilitás

 

Jujutsu - Amiért mindent elkezdtem I.

Neutronlovag , 2012.03.01. 18:52

Kb december óta lóg a talonban ez a cikk ideje közzé tenni annak apropóján, hogy nemrég elértem az első fekete öves szintet. Azt nem ígérem, hogy ezentúl rendszeresen és precízen vezettem az edzésnaplót, de majd megpróbálok valamit kitalálni :)

Mióta ebbe a blogba írok azóta nem írtam semmit a fő mozgástevékenységemről a jujutsuról. Ezen hiányosságomat szeretném most pótolni, úgy gondolom fontos erről írnom hisz minden más edzést a jujutsu alá rendelek. A jujutsu-ra egy hosszabb keresés után leltem rá, kerestem valamit amivel meg tudom védeni magam. Első körben a mindenki által nagyon jónak tartott krav maga felé vettem az irányt, a közelemben pont indult egy új csoport hurrá gondoltam. Nem sokáig akciósan 9 ezer volt a tagdíj heti 1! 3 órás edzésért. Ez volt a fordulópont amikor én és a krav maga elindultuk a rossz viszony útján. Ezután jött a defendo mindenki ezt ajánlotta ez olcsó is volt, azonban gyorsan kiderült, hogy a Magyarországi szervezetük egy oszladozó hulla, legalábbis elég sok instruktor kivált közülük és magán praxist nyitott, a központi vezetőség meg kiátkozta őket.

Itt jött egy erős demotiváció ami szerencsére útkeresésbe torkolt nézelődtem a küzdősportok környékén azonban ezek nem győztek meg, hogy utcán is hatékonyak lennének durvább helyzetekben. Ekkor kerestem a harcművészeteket a kung fu, karate jó-jó, de nem fogott meg amikor majdnem feladtam véletlenül rátaláltam egy jujutsu klubra, elmentem megnézni az edzést, beálltam egyet kipróbálni szerelem volt első látásra. És akkor még nem is tudtam mekkora és milyen sokrétű tudásra tehetek szert az idők folyamán. Szép lassan csiszolódtak a technikáim és a filozófia is egyre jobban kezdett érdekelni. Itt személyes kissé csöpögősre sikeredett történetem után a következő cikkben át is térnék arra mi is az a jujutsu.

Címkék: edzés önvédelem harcművészet jujutsu

 

Miért edzünk?

hobbigyuros , 2012.02.11. 19:01

- Miért olyan jó súlyokat emelgetni? Miért jársz edzeni?
 - Ezerszer felteszem ezt a kérdést magamnak és minden alkalommal más választ kapok. Kezdetben a lányoknak akartam tetszeni, elvégre a kigyúrt pasik mindig bombanőkkel mászkálnak. Aztán rájöttem, hogy ennek kevés köze van a nagy izmokhoz.
Ezután már nagydarab akartam lenni és erős, hogy megverhessek mindenkit aki csak csúnyán néz. Aztán rájöttem, hogy ez mekkora marhaság és rengeteg sebtől vérző gondolat. A legnagyobb darab emberek sokszor a legrendesebbek. Ennek egyszerű oka van: Nincs komplexusuk, nem akarnak bizonyítani.
Eltelt pár év és a versenyzés lett a célom. Valamilyen amatőr versenyen való részvétel. Ki akartam próbálni, mire vagyok képes. Ekkor az edzéseim eltolódtak a testépítők módszereitől az erőfejlesztésre. Hamarosan kipróbáltam egy amatőr versenyt.
- De...miért jársz edzeni?
- Ha megkérdezed bármelyik testépítőtől miért csinálja amit csinál, mind mást fog mondani. Nehéz és drága sport, amiben minden befektetésed ellenére valószínűleg soha nem leszel híres és egy forintot nem keresel vele. Talán pontosan ezek a tényezők a mozgatórugói a testépítés iránt rajongóknak, hiszen a legkeményebb megpróbáltatásokat ígérő sportok egyikének hódolni önmagában rengeteg kitartást igényel és az életérzés, hogy olyan dolgot csinálsz amire sokan nem képesek, sokan nem élhetik át az előnyeit, kárpótolnak a rengeteg fáradozásért. Végső soron érdemes megemlíteni azt, hogy a tapasztalt, évtizedes múlttal rendelkező testépítők a hiedelmekkel ellentétben az egyik legtürelmesebb emberek. A testépítés és a súlyzós emelése is kifejleszt egy hasonló, magasabb szintű tudatosságot amit minden más erősportot űzők élnek át. Vagy megtanulod a tiszteletet és az alázatot a sport iránt és elfogadod a teste véges tűrőképességét, vagy elbuksz és elveszel a negativizmus szülte agresszió, egoizmus, irigykedés és az egészséged tönkretételének mély bugyraiban. Aztán erősíted a sztereotípiákat. Ki hová kerül? Ezt évek, évtizedek múlva lehet eldönteni.
- Jó jó, ebből nem tudtam meg a válasz arra, hogy te miért jársz edzeni?

- Hogy én mit szeretek benne?
- Igen
- Szeretem amikor reggel úgy kelek fel, hogy nem tudok lábra állni az izomláztól.
Szeretem az általános edzettség nyújtotta közérzetet. Szeretem a légszomjat és a szédülést egy kemény guggolás után. Szeretem amikor az alkaromon az összes ér horrorfilmbe illő módon duzzad, a bicepszem pedig lüktetve próbálja belülről felszakítani a bőrömet és nagyobbra duzzadni. Szeretem az erőlködésben eltorzult arcomat látni a tükörben amikor egy újabb rekordomat döntöm meg, mert ez egy újabb határ átlépése. Szeretem, hogy nem érdekel ki mit gondol a testemről a strandon, mert ez az enyém és magamnak építem és azt is szeretem, amikor egy másik gyúrós a konditeremből nem érti a testépítés lényegét és a mögötte álló munkát. Szeretem ismerni a testem összes anyagcserefolyamatát és ezek módosításának formáit, a tápanyagok hatásait és szükséges mennyiségét, a gyakorlatok hatásait, az egyes izmaim funkcióit és szeretem a közösséget, ahol ezeket meg tudom vitatni és a sztereotípiákkal ellentétben a világ legközvetlenebb, komplexusoktól mentes embereivel tudok beszélgetni.
- Na jó, ennyi elég.
- Kezdem érteni.Végre :)

Címkék: edzés motiváció testépítés

 
2

Idiótizmus az edzőteremben (Videó válógatás vigyázat veszélyesen ostoba)

Neutronlovag , 2012.01.18. 22:10

Ma kaptok néhány elrettentő videót, vigyázatok magatokra sosem tudhatjátok ki dolgozik mellettetek.

A felemás kezű

Néha túl nehéz

A gravitáció gonosz

Maszturbálj kettlebellel

Címkék: baleset idióták fail

 
2

10 000 Swing Challange

Neutronlovag , 2012.01.05. 16:00

Remélem mindenkinek kellemesen teltek az ünnepek és keményen edz újra.

Értesültem arról, hogy januárban megrendezésre kerül kettlebelles körökben a 10 000 swing challange. Melynek lényege 10 000 swing a hónapon belül bármilyen elosztásban, bármelyik formájában (kétkezes, egykezes, váltott kezes), bármekkora súllyal.

Úgy döntöttem belevágok a 16 kg-os kettlebellemel é főként kétkezes lendítéseket végzek. Ez majdnem napi 500 lendítést igényel ami igen komoly erőpróba, ha elsőre nem sikerül nem fogok könnyeket hullatni, de kiváncsi vagyok mennyire vagyok képes csak 5 napos lemaradásban vagok úgyhogy talán nem késtem le semmiről. Folyamatos helyzetjelentéssel látlak el titeket. 

Címkék: kihívás kettlebel

 

Ünnepi menetrend

Neutronlovag , 2011.12.20. 12:40

A héten itt a karácsony úgy gondolom tartok egy kis pihenőt 22.-25- ig leállok az edzés programommal, a jujutsuból is legfeljebb néhány forma gyakorlatot nézek át, de ezt is próbálom minimálisra szorítani, hogy a valódi feltöltődésé és a rendszerszintű regenerációé legyen a főszerep. Azt hiszem nehezen fogom bírni az utóbbi fél évben egészen mozgás függő lettem, de valahogy kibírom, hisz kell egy kis pihenés is.

Címkék: pihenés regeneráció

 

Edzésnapló december 12.-18.

Neutronlovag , 2011.12.20. 12:33

Edzésnapló

 

Edzésnapló december 5.-11.

Neutronlovag , 2011.12.20. 12:24

Edzésnapló

Címkék: edzésnapló

 

Theme by Laptop Geek,modified by Renegade8. Blog.hu-ra alkalmazta: a Népkert kft.