Elsőbbség adás

hobbigyuros , 2010.11.19. 07:50

 Kitörés. Kitűnő gyakorlat a láb izmainak megmozgatására és a kivitelezése keveseknek sikerül. A legtöbb edzőteremben nincs hely ahhoz, hogy egy megpakolt rúddal a tarkónkon „sétálgassunk”, így sokszor helyben előre majd kiinduló helyzetbe lépve végezzük. Már a harmadik ismétlésnél tartasz, fejedben nincsenek hangok, tekinteted egy pontra szegezed és a gondolataidban csak a fel-felvillanó számok adják a célt. Öt,hat…és előre lépsz, majd elindulnál vissza, de ekkor mögötted megjelenik egy test, ami pontosan a rúd egyik végével ütközne, ha felállnál. A test úgy gondolta, sietősen lépked és két ismétlés között elsurran mögötted, hisz már letelt a pihenőideje. Képes vagy várni, míg elmegy és folytatni ahol abbahagytad, de kicsit felbosszant…Okkal.

 

Az edzőtermekben van ún. „elsőbbségadás”. Ez annyit jelent, hogyha valaki a gyakorlatot végzi, nem kerülünk bele a mozgáspályájába. Balesetveszélyes és megzavarod őt a gyakorlat kivitelezésében.

A másik szabály: Ha szembe jön velünk valaki súllyal a kezében, neki van elsőbbsége. Automatikusan félre kell állni az útjából. Keresztfater új „off-shore” házának építésénél sem állunk a dolgozó elé miközben a kezében egy törmelékkel teli talicskát tologat. :)

 

Ezt a két szabályt feltétlenül tartsuk be.

Címkék: alapismeretek

 

A bejegyzés trackback címe:

https://testepitoedzesnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr592458639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Theme by Laptop Geek,modified by Renegade8. Blog.hu-ra alkalmazta: a Népkert kft.

süti beállítások módosítása