Az ideális edzőtáska tartalma

hobbigyuros , 2010.10.24. 15:26
Amikor bemész az edzőterembe teljesen túlfűtött lelkesedéssel a testedben és az első dolog amit meglátsz, egy félmeztelen, izzadságtól csillogó férfitest, ahogy a fekvenyomópadon üvöltve tolja a mázsákat nem arra gondolsz, hogy az az ember milyen hihetetlenül erős és brutális. Inkább lelankad a mosoly a szád széléről a mosoly és úgy döntesz, megvárod ameddig felszárad a fekpad az izzadtságtól. Addig megpróbálod elcsábítani a pultoslányt :)
 
Elképesztő hogy egyes emberek nem tudják mit vegyenek fel egy súlyzós edzéshez és még a legalapvetőbb higiéniai normákat sem tartják be.
Este lefekvés előtt gondosan bekészítem az edzőcuccom. Első a ruhanemű.
Felsőnek általában ujjatlan, egy számmal nagyobb póló ajánlott, hogy a mozgás szabad legyen de a kemény edzéstől a patakokban folyó izzadtságod ne hagyjon nyomot minden felszerelésen. Esetleg klasszikus, ujjatlan, hátul kivágott feszülős trikóban is edzhetünk, szintén a kényelem miatt. Ilyeneket minden táplálék-kiegészítő boltban árulnak. Ehhez annyi megjegyzésem van, bármilyen hatalmas kigyúrt óriásnak érezzük magunkat, ne röhögtessük ki magunkat bennük az utcán. Ha mindenképpen meg akarjuk magunkat mutatni a világban vagy csak nem bírjuk elviselni a nyári hőséget, normál ruhaboltokban vannak atléták, melyek esztétikusabb látványt nyújtanak és senki nem fog rajtunk röhögni.
A rövidnadrágom célszerűen egy térd feletti kényelmes fazon, mely ha mélyre guggolok sem feszül. Ehhez érdemes tapadós fazonú boxert felvenni.
Edzőzokni és edzőcipő. A zoknira az erős lábszagúaknak van szükségük. Nekem nincs lábszagom, sosem volt így én zoknit nem váltok. Az edzőcipőnek nem kell speciális lábbeli, leginkább egy normál kínai teremcipő megteszi, ha nem vagyunk olimpiai súlyemelők. Arra figyeljünk, hogy ne mozogjon benne a lábfejünk, legyen kényelmesen szoros bekötés után, s a talpa lehetőleg gumi legyen, a jobb tapadás miatt.
Kis törölköző. Ha közel laksz a teremhez, vagy egyszerűen nincs zuhanyzó, akkor az izzadságfoltok saját magadnak megőrzése érdekében vigyél egy kisebb törölközőt magaddal. Edzés közben terítsd le azokra a gépekre, ahol közvetlenül érintkezel a felülettel. Így te sem kapsz el semmit és tőled sem kapnak el semmit. Edzés után pedig mosakodásnál használhatod.
Ezek a legalapabb cuccok, amiket vinni kell edzésre. Sokszor kérdezik mitől ilyen nehéz az iskolatáskám, és amikor megmutatom csak értetlenül csóválják a fejüket. Kell még valamilyen tároló eszköz amiben a folyadékot tartjuk. Energiaital, ásványvíz, csapvíz. Én egy fél literes üveget mindig tartok magamnál.
Aki használ táplálékkiegészítőket, annak szüksége van - legalább – egy shakerre. Shakert minden gyártó árul az üzletben, az ára kb 600 és 1500forint között ingadozik. Nekem van egy BT USA, egy Brutal N. és egy kínai, százforintos bolti shakerem. Az utóbbit háromszázért vettem és „robbanófejes”. Egyszer láttam Tupperware márkájút is, tripla áron…
Ha már a táplálékkiegészítőknél tartunk, a megfelelő edzés előtti és utáni adagokat is vigyük magunkkal.
További ruhadarabok, mint csuklópánt, kesztyű, gurtni, súlyemelő öv, bandázsok egyéni ízlés és szükséglet szerint.
Kényelmi szempontból egy pulzusmérő és egy MP3 lejátszó tehetnek számunkra jó szolgálatot és adhatnak kellő elszántságot és motivációta céljaink elérése.
 
Még egyszer, aki ezt olvassa, vegye figyelembe mások ízlését és hordjon edzőcuccot. Lehet hogy önmagunk számára motiváló de másoknak nem biztos hogy a mi testünk álmai vágyát képezi…

Címkék: alapismeretek konditerem shaker

 

A bejegyzés trackback címe:

https://testepitoedzesnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr262395238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Theme by Laptop Geek,modified by Renegade8. Blog.hu-ra alkalmazta: a Népkert kft.

süti beállítások módosítása