2

Karedzés

hobbigyuros , 2011.03.08. 17:29

 Az első edzésem az „új” teremben. Idézőjelben, hiszen tanszünetben mindig ebben a teremben edzem és a szombati versenyre is a tulajdonossal mentünk. A terem jobban felszerelt a mienknél, van elegendő gép, súlyok és szakmai segítséget is szívesen nyújtanak, ha nem tudsz eligazodni a rengeteg edzésterv között amit az interneten találsz. Több EU és világbajnok erősportoló is rendszeresen jár ide edzeni, a délelőtt kivételével mindig vannak 5-10en, késő este akár 20-25en is edzenek egyszerre. Egyetlen gondom a zenével van, mindig valamilyen rádió szól, amitől a hideg is kiráz. Egy lassú Mariah Carey számra guggolni olyan, mint egy flexelő építőmunkás közelében megpróbálni operát énekelni. Kegyetlen.

A suliban délre végeztem, délelőtt megittam egy liter gyümölcslevet. Ez kellően megdolgoztatta a vesémet és a WC előtt töltött öt percben volt időm gondolkodni a mai edzésen. Karedzés…bicepsz, tricepsz… rajzolódott ki a fejemben és egy óra alvás segített megálmodni a részleteket.

Mire eljutottam a teremig, a friss tavaszi szellő hideg sarki szél kiűzte belőlem a fáradtságot. Első gyakorlat a már szinte klasszikus „bicepsz rúddal”, amit furcsa módon mindenki messzire elkerül. A többségnek fogalma sincs, hogy a karizmai számára a franciar- az egyenes rúd a megfelelő-e. A franciarúd könnyebb(nem terheli annyira az alkart és a csuklót) à ezt csináljuk. A könnyebb sosem vezet győzelemhez.

Ezután az egykezes váltott bicepsz következett. Itt oldalanként 12 a szériaszám, mely persze a harmadik sorozat végére váltott kalapácsbicepsz gyakorlatba megy át. Direkt.

Harmadik gyakorlatként a koncentrált bicepszet csináltam. Számomra az egyik legnehezebben kivitelezhető gyakorlat. A maximális feszülés elérése a váll és a lendület bevonása nélkül annyira kicsi súllyal megoldható, hogy néha elszégyellem magam. Inkább csinálom szabályosan, mint egy centit is belerángassak és elvesszen a gyakorlat lényege.

A bicepsz edzése után az ellentétes izomcsoportot kínoztam meg…a csuklyá…helyett a tricepszet. Csigás letolás, régi nagy kedvenc és mindig az első helyen áll a kötött mozgás ellenére. Imádom. Rendesen megpakolom a gépet, ügyelek a vállam tartására és hogy derékszögig engedjem a fogantyút, majd egy erőteljes kilégzéssel megindítsam lefelé a kötelet és nézzem a tükörben ahogyan megfeszül a karom.

Második gyakorlatként tricepszgépet használtam. Nem tudom elmagyarázni. Olyan, mint egy Scott-pad csak tricepszre. Lefelé nyomod a súlyt, nem húzod, mint a bicepsz edzésénél. A kötött pálya segít a koncentrációban és a csúcsösszehúzódás elérésében, amely után a tricepsznyújtás egykezes súlyzóval egy megváltás. A derékszögig engedésnél én kicsit komolyabban beengedem a súlyt a hátam mögé, nyúljon meg rendesen az a háromfejű karizom.

Miután végeztem felnézek a falon kattogó órára és elmosolyodom. Mosolygok a fájdalomtól és attól, hogy mindezt 45 perc alatt megcsináltam. 45 perc egy karedzés. Hat gyakorlat. Teljes bedurranás és kikészülés. Holnapra lazítok. Váll és csukló edzése…

Mai zene: https://www.youtube.com/watch?v=J5apUyyyY1I (The exies - Hey you)

Címkék: karedzés bicepszedzés tricepszedzés

 

A bejegyzés trackback címe:

https://testepitoedzesnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr732722329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csabi. 2011.03.29. 09:32:46

grat, jól nyomod:) a csigás letolásnál a kart érdemes teljesen felengedni, amíg a könyök még a helyén marad, így lehet elérni a teljes izomösszehúzódást. a félúton (derékszög) megállást elvileg semmi nem indokolja, ugyanúgy, ahogy a többi gyekorlatban sem tesszük. csak javaslat:)

hobbigyuros · http://testepitoedzesnaplo.blog.hu 2011.04.01. 22:59:19

@Csabi.: Ez szimpla megszokás nálam,de majd teszek egy próbát... :D

Theme by Laptop Geek,modified by Renegade8. Blog.hu-ra alkalmazta: a Népkert kft.

süti beállítások módosítása