Bemutatkozás

Neutronlovag , 2011.11.21. 16:06

Sziasztok

Körülbelül 2,5 fél éve foglalkozom harcművészetekkel és fél éve ismerkedtem meg a kettlebellel, a meztelen harcossal és a fegyencedzéssel. Ez a három dolog jelenti gerincét az erőedzésemnek ezen kívül aktívan kutattom a hajlékonyság fejlesztését egyenlőre a klasszikus értelemben vett nyújtást alkalmazom, de ahogy van időm lassan haladok Pavel Tsatsouline - Relax into Stretch című munkájával amely más megközelítést alkalmaz a flexibilitás eléréséhez. Ez azért is fontos, mert a jujutsu nevű harcművészetet űzöm amely magyarul annyit tesz, mint a hajlékonyság/lágyság művészete. A testépítés irodalmából sok mindent sikerült felhasználnom eddig főleg a táplálkozás területén, bár az étrendem koránt sem tökéletes jelenleg ezen folyamatosan csiszolok. Az általam alkalmazott edzésformákról egy külön posztban fogok írni, hogy az is megismerje közelebbről aki eddig nem vagy csak felszínesen találkozott vele.

Céljaim:

Mivel alapjaiban nem testépítő vagyok, ezért a céljaim között nem az izomméret növelés játszik főszerepet, hanem a maximális erő növelése, persze az erő és az izomméret összefüggései vitathatatlanok, azonban az erőkifejtésben az izomrostok sűrűsége is szerepet játszik. Ezért egy számomra ideális izomtömeg "megkeresése" a cél, és ez mellett nagyfokú hajlékonyság és állóképesség elérése.

Táplálékkiegészítők:

Néhány alapvető tápkieget használok edzések után egy adag tejsavó protein koncentrátumot, amely a kutatások alapján rengeteg előnnyel járhat a nem sportolók körében is például immunrendszer erősítés.

Ízületvédő a jujutsu-ban rengeteg ízületfeszítési technika van így nem kérdés, hogy alkalmazom e.

C vitamin egészséges állapotban 0,5-1g között, betegség alatt 2-3g. Felfedezője Szentgyörgyi Albert 80 éves koráig napi 3-4 g-ot fogyasztott, majd egy tüdőgyulladás következtében áttért napi 8-9g-ra gyorsan felépült és 93 éves koráig élt. Elgondolkodtató, hogy az RDA ma kb 60-100 mg/nap-ot ajánl.

Multivitamin bár jelenleg nem használom ezt még mindenképp be akarom iktatni, mert egy sportolónak elsődleges egy normális dózisú.

Címkék: bemutatkozás harcművészet kettlebell jujutsu fegyencedzés

 

A bejegyzés trackback címe:

https://testepitoedzesnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr663400892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Theme by Laptop Geek,modified by Renegade8. Blog.hu-ra alkalmazta: a Népkert kft.

süti beállítások módosítása